Известие

Collapse
No announcement yet.

Стъклата много се потят!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Само да ме хване музата да подредя багажника и ще ги снимам. Те са просто две дупки за захващане на бронята 3.5 х 6 см. през които минават планките на задната броня. Уплътняват се с дунапрен. Точно дунапрена съм изхвърлил и за сега е добре, но имам идея да си сложа нещо по-сериозно.
    Да при мене действително има система за пасивно вкарване на свеж въздух, но това не изменя нещата.
    Колев да не се заяжда, защото фугите на вратите са си характерни за модела
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Вий пък много издребнихте вече , потели се били нали не ви вали на главите , няма локва в багажника . Пък и както каза господина по горе те уплътненията не са замо за да уплътняват
      Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

Извинявам се на колегата ,че ще пиша в неговата тема, но за да не пускам нова тема да попитам тук : моята е 145-а и намерих дупка за отдушник само в дясната страна на задната колона ,а в ляво (зад шофьора) няма.Филтъра на купето е сменен и клапата е отворена, но пак се потят стъклата.Има ли някаде друг отвор или да взема зегето и да създам??

Comment

в преградата при филтъра там под чистачките в двата края има дренажи. като сменяте филтър, задължително почиствате и измивате и тях.
          точка

Comment

Първоначално публикувано от XaDeS Покажи съобщение
            Извинявам се на колегата ,че ще пиша в неговата тема, но за да не пускам нова тема да попитам тук : моята е 145-а и намерих дупка за отдушник само в дясната страна на задната колона ,а в ляво (зад шофьора) няма.Филтъра на купето е сменен и клапата е отворена, но пак се потят стъклата.Има ли някаде друг отвор или да взема зегето и да създам??
            Хващай зегето , колега
            Гледай да е на място, където ще има изсмукване, а не нагнетяване на въздух.
            Най-подходящо е отзад, където се покрива от задната броня.
            Рендето на жената имаше дупки и на тавана, все още тече от задния просорец(скоро го открих), но никога не е било влажно или да има тежък въздух.
            Като я взех моята, вътре миришеше като на разгонен пор. Сутрин едва ли не валеше вътре. Сега е сухо у уютно.
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Наближава тая простотия с потенето на стъклата да започва отново да ми лази по нервите. Днес пак се разтърсих за отдушници в багажника, но не открих друго освен дупчица с някаква мисля, че пореста тапичка. Тапичката е с рамер около 10-20ст. От другата страна не намерих такава тапичка.

ВъпросТ 1: За какво е тая уявина, трябва ли да има тапичка там или не, само аз ли го имам тва?

Въпрос 2: имам малка цепнатинка точно то пътищата за газта. Там явно по някакъв начин успява да влезе вода защото има някакъв ръждив прах около бутилката. Дали от там успява да влезе вода?

Въпрос3: Някакви ушаци снимах на задната страна на багажника. Някаква идея какво се закача за тях и за какво се ползват?

Вие имате ли конденз под цялата кора на пода на багажника?
              Attached Files
              Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

Ушаците са за мрежа ...другото незнам

Comment

Сигурен ли си, че филтъра на купето е сух? Моят беше нов, но за сметка на това мокър.

Comment

Филтъра на купето е сменян съвсем скоро. Честно казано не знам дали е сух, но предполагам, че е. По-интересно ми е къде трябва да има отдушници?

Comment

И аз нямам
                      Но пък парното ми смогва да не седят много потни стъклата

Comment

Не ти ли се потят стъклата?
                        По-назад в темата има картинки даже на тея отдушници смотаните... що тъй сме прецакани

Comment

Хващайте зегето и дупчете!
                          Иначе и тая зима ще си душите....
                          Last edited by tonov; d.m.y г., 23:22.

Comment

При мен колеги в десният ъгъл в багажника има и решетка и тапа, но бяха скрити под дамаската.Изрязах необходимото парче , за да са влиза въздух , изчистих хубаво стъклата и от тогава такъв проблем със запотяване изобщо няма.Ако нямате отвори в багажника - направете си.
                            Аlfa Romeo 146 1.4 T.Spark
                            Аlfa Romeo 145 1.4 T.Spark

Comment

Клапата за вътрешен въздух! Проверете дали ви работи моторчето! Ако моторчето работи но не отваря клапата значи и тази зима ще ви се потят стъклата!!! А и нали трябва да влиза свеж въздух!

Решение: Трудния начин е смяна с работещ мотор за клапата ... лесния, е отварянето на клапата (с лека сила) и оставянето и да виси.

Миналата зима отворих си клапата и я оставих отворена, и зимата почти не ми се потяха стъклата!

Другото нещо, изчистете си много добре стъклата от всякакъв фин прахоляк! Може и със лек анти статичен спрей за стъкла да ги мините.

Ако имате компресор на климатика, пускайте го и него сутрин докато се стопли купето вътре. После като загрей здраво купето, може да го изключвате!

А като завали сняг, старайте се максимално малко да влиза сняг с вас от обувките .. че пак се образува влага в купето!

Дано ви помогнат тия съвети

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
                              AR 155 2.0 16v SUPER
                              Toyota Corolla 2014 S Premium
                              Moskvich 2140

Comment

Зимата пусна ли климатика след това ако го спра веднага се образува влага заради конденза от смяна на температурата. Никакъв шанс - пусне ли се веднъж климатика след това ако се спре започва да влиза влажен въздух 15-тина минути. При вас не е ли така?

Comment

Working...
                                X